Naročanje

Po navodilih Ministrstva za zdravje za fizioterapijo v procesu naročanja veljajo nekatere izjeme:

- v poštni nabiralnik odložen delovni nalog ni podlaga za pridobitev termina za terapijo - veljavnost delovnega naloga potrjuje poštni žig!
- naročanje po telefonu ni možno
- naročanje preko e-pošte ni možno

Na terapijo vas bomo lahko naročili samo v primeru, da je vaš delovni nalog še veljaven glede na datum izdaje s strani naročnika fizioterapije.

Na prvo obravnavo vas bomo naročili samo na podlagi predloženega originala listine delovni nalog.

Osebno naročanje je zagotovljeno v ordinacijskem času.
Preko telefona lahko prejmete samo informacije o predvideni čakalni dobi.

 

Zakon o pacientovih pravicah in Pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov ter najdaljših dopustnih čakalnih dobah sta 21.1.2018 stopila v uporabo.
 
Spremembe, ki jih morate upoštevati zavarovanci:
- preverite, kdaj je bil s strani naročnika fizioterapije (zdravnika) izdan vaš delovni nalog, da se boste zagotovo naročili do časa:
 
za stopnjo nujnosti "zelo hitro" v 5 dneh od datuma izdaje delovnega naloga
za stopnji nujnosti "hitro" in "redno" pa v 14 dneh od datuma izdaje delovnega naloga 
 
V primeru, da vam veljavnost delovnega naloga poteče, vas ne bomo uvrstili na čakalni seznam
 
Rezervacije po telefonu niso več možne, prav tako se ne morete naročiti na fizioterapijo preko e-pošte: pogoj za določitev termina ali okvirnega termina je predložitev originalnega delovnega naloga. 
 
V primeru, da ne želite obiskati fizioterapije na dogovorjeni termin, morate to sporočiti  10 dni pred dogovorjenim terminom, kasneje pa le PISNO in z navedbo razloga za eventuelno odsotnost. V nasprotnem primeru vaš delovni nalog ni več veljaven, na terapijo pa se pri izbranem istem izvajalcu ne morete naročiti v naslednjih treh mesecih.
 
Prav tako vas bomo izbrisali s čakalnega seznama, če na dogovorjen termin ne boste prišli na terapijo. Enako velja, da je fizioterapevtska obravnava zaključena, če neopravičeno izostanete na dogovorjenem terminu znotraj celotne obravnave.
 
Z neopravičeno odsotnostjo preneha veljavnost napotne listine.
 
Na spletni strani NIJZ ( Nacionalni inštitut za javno zdravje ) so objavljene čakalne dobe izvajalcev fizioterapije. V primeru, da vaša izbrana ambulanta ne zagotavlja čakalnih dob znotraj dopustnih, se lahko obrnete na katero od ambulant, ki zagotavljajo čakalno dobo znotraj najdaljših dopustnih čakalnih dob:
 
za stopnjo nujnosti "zelo hitro"            14 dni
za stopnjo nujnosti "hitro"                   90 dni
za stopnjo nujnosti "redno"                180 dni 
 
Telefonske informacije so vam na voljo od ponedeljka do petka na telefonskem odzivniku. Od ponedeljka do četrtka od 11.30 do 13.30, ter v petek med 8.00 in 10.00 pa se vam bomo oglasili na telefon, če v trenutku vašega klica ne bo v obravnavi naročen pacient.
 
NAROČANJE poteka osebno v ordinacijskem času ambulante. Že naročeni pacienti imajo pred nenaročenimi PREDNOST.
 
V primeru, da bo fizioterapevtska ambulanta zaprta, vas bomo o tem obvestili preko spletne strani, telefonskega odzivnika in objav v čakalnici. Svetujemo pozorno sledenje obvestilom, ker bi vam lahko v času naše odsotnosti delovni nalog zapadel. Fizioterapija Valerija Pretnar Ramovš  NE prevzema odgovornosti za zapadlost vašega delovnega naloga v času naše odsotnosti.

 

Izdelava spletne strani:DigitalMedia